کشاورزی ارگانیک به عنوان راهبردی از کشاورزی پایدار
کد مقاله : 1261-IAEEA2020
نویسندگان:
سارا حاجی علیانی *1، ماریه صحرایی2، سمانه سنجابی3
1دانشگاه رازی، دانشکده کشاورزی، گروه ترویج و آموزش کشاورزی
2دانشگاه رازی
3گروه ترویج و آموزش کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران
چکیده مقاله:
امروزه مساله سلامت و کیفیت مواد غذایی یکی از چالش های فراروی جوامع است به طوری که باقی مانده های سموم دفع آفات نباتی، کودهای شیمیایی، ترکیبات هورمونی و مواد نگه دارنده،پیامدها و مشکلات زیست محیطی فراوانی به بار آورده اند. لذا تاکید به ترویج، کشاورزی ارگانیک به عنوان راهبردی در جهت بهبود پایداری در بخش کشاورزی مطرح می شود.روش تحقیق این مطالعه به صورت توصیفی- تحلیلی و روش گردآوری اطلاعات به صورت کتابخانه ای می باشد. مجموعه این عوامل سبب می شود تا حفظ محیط زیست، امنیت و بهداشت غذایى به یکى از چالش هاى بشر در عصر حاضر تبدیل شود و جوامع بین المللى در پى یافتن راهبردهاى مناسبى براى حل این معضلات و دست یابى به نظام هاى کشاورزى پایدار باشند به طوری که یکى از این راهبردها، کشاورزى ارگانیک است. بنابراین نتیجه می شود که با توجه به اهمیت و ضرورت فعالیت های تولیدی،به عنوان منبعی پایدار برای امرار معاش خانواده ها ، و کشاورزی ارگانیک به عنوان، یک نظام تولیدى کشاورزى یکپارچه، نظام یافته و اصولى که با بهره گیرى از منابع موجود در مزرعه، باعث تقویت و توسعه سلامت اکوسیستم هاى زیستى، فعالیت هاى بیولوژیک خاک و چرخه هاى زیستى مى شود .
کلیدواژه ها:
کشاورزی ارگانیک، ترویج، کشاورزی پایدار
وضعیت : مقاله برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است