بررسی و تحلیل ساز و کارهای توسعه کارآفرینی در تعاونی‌های تولید کشاورزی
کد مقاله : 1059-IAEEA2020
نویسندگان:
امیر احمدپور *1، راضیه علیزاده کوکباغی2
1گروه ترویج و آموزش کشاورزی، واحد ساری، دانشگاه آزاد اسلامی، ساری، ایران
2دانش آموخته کارشناسی ارشد ترویج و آموزش کشاورزی، واحد ساری، دانشگاه آزاد اسلامی، ساری، ایران
چکیده مقاله:
هدف کلی این تحقیق توصیفی- تحلیلی، بررسی ساز و کارهای توسعه کارآفرینی در تعاونی‌های تولید کشاورزی است. ابزار پژوهش، پرسشنامه‌ای ساختارمند بود که روایی و پایایی آن، به ترتیب، با استفاده از پانل متخصصان و آزمون آلفای کرونباخ (96/0=α) تأیید گردید. جامعه آماری این تحقیق شامل کلیه اعضای تعاونی‌های تولید کشاورزی استان مازندران در سال 93- 1392 بود (3303N=) که از این میان، تعداد 190 نفر به روش نمونه-گیری تصادفی طبقه‌ای تناسبی، به‌عنوان نمونه آماری با استفاده از جدول کرجسی و مورگان انتخاب شدند (190n=). نتایج توصیفی تحقیق نشان داد که "توانایی رهبری و هدایت مدیر تعاونی" ، "علاقه به خوداشتغالی و فعالیت" و "حمایت مدیریت از اعضاء در جهت خلق و پیگیری ایده‌های نو" مهمترین گویه‌های مرتبط با توسعه کارآفرینی در تعاونی‌های تولید کشاورزی استان مازندران می‌باشند. با استفاده از تحلیل عاملی، ساز و کارهای توسعه کارآفرینی در تعاونی‌های تولید کشاورزی استان مازندران در شش عامل سیاستی- حمایتی، فردی- روانشناختی، آموزشی، اجتماعی- فرهنگی، مدیریتی و اقتصادی خلاصه شدند. این عوامل توانستند تقریباً 68 درصد از واریانس عوامل مؤثر بر توسعه کارآفرینی در تعاونی‌های تولید کشاورزی استان مازندران را تبیین کنند. بر این اساس، ایجاد بسترهای قانونی و سیاستهای حمایتی دولتی، توسعه و تقویت خصوصیات شخصیتی و ارتقاء آگاهی افراد در مورد کارآفرینی می تواند در زمینه توسعه کارآفرینی در شرکتهای تعاونی بسیار راهگشا و موثر باشد
کلیدواژه ها:
توسعه کارآفرینی، تعاونی تولید کشاورزی، استان مازندران
وضعیت : مقاله برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است