طراحی الگوی ترویج غذای آهسته براساس نظریه داده بنیاد (مطالعه موردی: ستاد سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی )
کد مقاله : 1409-IAEEA2020
نویسندگان
سید داود حاجی میررحیمی *
عضو هیأت علمی
چکیده مقاله
هدف این تحقیق تعیین الزامات ترویج غذای آهسته و ارائه الگو ترویج غذای آهسته بود . این پژوهش در چارچوب رویکرد کیفی و با استفاده از روش داده بنیاد انجام گرفته است جامعه آماری مورد مطالعه افراد مطلع کلیدی و خبرگان ترویجی غذای آهسته بود .تعداد جامعه آماری پازده نفر بودند که با روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند .داده های مورد نیاز به روش مصاحبه نیمه ساختاریافته گردآوری گردید. نتیجه تجزیه و تحلیل داده نشان داد که 169 کد اولیه در مرحله اول کد گذاری باز و طبقه بندی به 37 کد محوری )مولفه( و به 6 طبقه اصلی گروه بندی شدند. این مدل در قالب یک الگوی منظقی است که شامل شرایط علی (منابع انسانی قابلیت سازمانی ، فرهنگ عمومی غذای آهسته ، سبک زندگی مردم) ،عوامل زمینه ای (حفظ محیط زیست و گونه های زیستی ، کاهش هزینه های زندگی ، زندگی سالم ، پیشگیری از امراض و بیماریها ) ، شرایط مداخله گر (حمایت از انجمن ها و گروه های اجتماعی، بازنگری در قوانین ، حمایت از برنامه های ترویجی و رسانه ای ، انگیزشی ) ، راهبرد ها (برگزاری جشنواره ها و نمایشگاهها ، افزایش آگاهی های عمومی ، استفاده از ظرفیت ها فناوری های اینترنی در امر آموزش استفاده از ظرفیت ها و روش های محلی و مردمی ) و پیامد ها (حفظ محیط زیست و گونه های زیستی ، کاهش هزینه های زندگی ، زندگی سالم ، پیشگیری از امراض و بیماریها ) قرار گرقت.
کلیدواژه ها
غذای آهسته، نظریه داده بنیاد، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
وضعیت: پذیرفته شده مشروط برای ارائه شفاهی