نقش ترویج وآموزش کشاورزی در تولید محصول سالم با رویکرد توجه به ارزش های کشاورزان
کد مقاله : 1254-IAEEA2020
نویسندگان
نعمت دارابی1، لاله صالحی *2، علی اصغر میرک زاده3
1گروه ترویج و آموزش کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران
2گروه ترویج وآموزش کشاورزی-دانشکده کشاورزی- دانشگاه رازی- کرمانشاه- ایران
3گروه ترویج و آموزش کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران.
چکیده مقاله
در دهه های اخیر یکی از بزرگ ترین چالش های پیش روی جوامع بشری، مسأله سلامت غذا بوده است. این پژوهش با هدف بررسی نقش ترویج و آموزش کشاورزی در تولید محصول سالم با رویکرد توجه به ارزش های کشاورزان تولید کننده محصولات کشاورزی انجام می شود. ترویج و آموزش کشاورزی به عنوان یک چراغ راهنما و هدایت گر کشاورزان می تواند با شناسایی ارزش های کشاورزان و روشنگری در زمینه نقش و جایگاه ارزش های کشاورز در هدایت تفکر و رفتار حرفه ای آنها نقشی سرنوشت ساز و مهم در تولید محصول سالم و سلامت جامعه داشته باشد.
مقاله حاضر با روش مروری (کتابخانه ای) و به منظور مطالعه جایگاه و نقش ترویج و آموزش کشاورزی در تولید محصول سالم با رویکرد توجه به ارزش های کشاورزان و اثرات آن در حفظ سلامت انسان و محیط زیست صورت گرفته است.
ترویج و آموزش کشاورزی می تواند با تدوین برنامه مناسب آموزشی در زمینه ارزش های کشاورزان، نقش خود را در تولید محصول سالم و سلامت جامعه ایفا نماید. با توجه به نو پا بودن موضوع ارزش‌ها در حوزه کشاورزی و حیطه های متنوع آن تا کنون ترویج و آموزش کشاورزی نتوانسته است به صورت کامل در این زمینه نقش و رسالت واقعی خود را ایفا کند و هنوز در گامهای نخستین قرار دارد. بنابر این ضرورت ایجاب می کند تا ترویج و آموزش کشاورزی ضمن شناسایی ارزش ها و سلسله مراتب ارزشی کشاورزان، برنامه های آموزشی لازم را در این زمینه برای آنها در نظر بگیرد.
کلیدواژه ها
ترویج و آموزش کشاورزی، محصول سالم، ارزش های کشاورزان
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر