بررسی عوامل موثر بر پذیرش محصولات ارگانیک از دیدگاه اعضا نظام اطلاعات کشاورزی شهرستان دزفول
کد مقاله : 1222-IAEEA2020
نویسندگان
صدیقه احمدیان *1، بهمن خسروی پور2، غلامرضا مه لقا1
1جهاد کشاورزی
2دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان .
چکیده مقاله
مطالعه حاضر با توجه به نوع هدف کاربردی و از نوع تحقیقات پیمایشی است. جامعه آماری پژوهش اعضا نظام اطلاعات کشاورزی (محقق، مروج و کشاورز) در شهرستان دزفول می باشند. براین اساس تعداد محققین (دانشگاه آزاد، پیام نور، مرکز تحقیقات کشاورزی و دانشگاه جامع علمی کاربردی) 70 نفر، تعداد مروجین 46 نفر و تعداد کشاورزان نمونه نیز 93 نفر می باشند. با مراجعه به جدول نمونه گیری کرجسی و مورگان نمونه تحقیق به ترتیب 59، 40 و 76 نفر می‌باشند. نمونه‌گیری به روش تصادفی با انتساب متناسب صورت گرفت. ابزار اصلی گردآوری داده‌ها پرسشنامه ساختارمند و محقق ساخته بود. میزان آلفای کرونباخ برای متغیرهای پرسشنامه بیش از 70 درصد به منظور تجزیه و تحلیل داده‌ها در دو بخش توصیفی و استنباطی از نرم افزار SPSS استفاده شد. نتایج تحقیق نشان داد که محققان و مروجان دیدگاه مساعدتری نسبت به محصولات ارگانیک دارند. همچنین، متغیرهای دانش، کانال های ارتباطی و نگرش زیست محیطی 3/31 درصد از تغییرات متغیر وابسته (دیدگاه نسبت به محصولات ارگانیک) را تبیین می‌کنند.
کلیدواژه ها
اعضا نظام اطلاعات کشاورزی، نگرش زیست محیطی، دانش، کانال‌های ‌ارتباطی
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر