حکمرانی خوب رویکردی جهت دستیابی به امنیت غذایی |
کد مقاله : 1114-IAEEA2020 |
نویسندگان |
مرضیه موسوی *1، سعید محمدزاده2 1گروه ترویج و آموزش کشاورزی، دانشکده مهندسی زراعی و عمران روستایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ایران 2گروه ترویج و آموزش کشاورزی- دانشکده مهندسی زراعی و عمران روستایی- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان |
چکیده مقاله |
در دهههای اخیر، امنیت غذایی به یک مشکل جهانی تبدیل شده است. در دراز مدت تهدیدهای قابل توجهی از جمله فشارهای جمعیتی و محیطی و تغییر شیوههای تجارت در کشاورزی با ظهور زنجیرههای ارزش جهانی برای امنیت پایدار مواد غذایی و تغذیه وجود دارد. حکمرانی خوب نقش مهمی در تأمین امنیت غذایی در سطوح محلی، ملی و جهانی دارد. عوامل ایجاد کننده ناامنی غذایی طیف بسیار وسیعی از موضوعات سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، زیست محیطی و… را دربر میگیرد که ریشه بسیاری از آنها را میتوان در حکمرانی ضعیف کشورها جستوجو کرد. حکمرانی به چگونگی استفاده از خدمات در راستای تأمین نیازهای عمومی جامعه مربوط میشود. این چگونگی استفاده مبتنی بر تأمل سه محور: دولت، بخش خصوصی و جامعه مدنی میباشد. از شاخصههای حکمرانی خوب رعایت حقوق بشر است و از جمله حقوق اولیه بشر حق غذا است. حکمرانی خوب هم وسیلهای است برای تحقق حق غذا و هم نتیجه تضمین حقوق بشر از جمله حق غذا است. در این پژوهش که با استفاده از منابع کتابخانهای و به روش مروری تدوین شده، تلاش شد ضمن بیان مفاهیم ناامنی غذایی، امنیت غذایی و ارکان و مؤلفههای آن، الزامات حکمرانی خوب در جهت دستیابی به امنیت غذایی را ارائه نماید. |
کلیدواژه ها |
امنیت غذایی، حق غذا، حکمرانی خوب |
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر |