طراحی مدل ترویج و آموزش مدیریت ضایعات محصولات کشاورزی برای توسعه کشاورزی
کد مقاله : 1087-IAEEA2020
نویسندگان
ویدا میرزاپور *1، ایرج ملک محمدی2، سید محمود حسینی3
1دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران
2استاد گروه ترویج و آموزش کشاورزی دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران، کرج
3- استاد گروه ترویج و آموزش کشاورزی دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران، کرج
چکیده مقاله
ضایعات موجود در بخش کشاورزی اثرات منفی زیادی بر رشد و توسعه کشور دارد. این در حالی است که ضایعات در تمام مراحل تولید از کاشت تا برداشت و پس از برداشت وجود دارد. با توجه به اینکه مقدار ضایعات کشاورزی در کشور ما بالاست حدود30% تا 35%، کاهش ضایعات می‌تواند ارزآوری بخش کشاورزی را بین 350 تا 400 میلیون دلار افزایش دهد. از آنجا که ترویج در بخش کشاورزی چالشها را بررسی کرده و سعی در رفع آنها دارد، هدف این مطالعه بررسی وضعیت موجود ضایعات در بخش کشاورزی و تعیین موضع ترویج نسبت به این معضل است. به نظر می رسد که بخش ترویج به عنوان عامل میدانی و حلقه واسط، می تواند نقش موثری در آگاهی جامعه و کاهش حجم ضایعات محصولات تولیدی داشته باشد. بنابراین برای توسعه کشاورزی و جلوگیری از هدر رفتن منابع، لازم است که ابتدا عناصر موثر بر ایجاد ضایعات، میزان ضایعات و عامل کاهش ضایعات در مراحل مختلف را شناسایی و پس از بررسی دقیق وضعیت موجود، با آینده نگری و در نظر گرفتن تحولات جهت نیل به توسعه کشاورزی به مدیریت ضایعات در بخش کشاورزی پرداخت.
کلیدواژه ها
ضایعات کشاورزی، مدیریت ضایعات کشاورزی، ترویج مدیریت ضایعات کشاورزی، کاهش ضایعات، توسعه کشاورزی
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر