مشارکت زنان روستایی در تولید محصول گواهی شده سبزیجات مطالعه موردی (شهرستان آبیک ) |
کد مقاله : 1068-IAEEA2020 |
نویسندگان |
اعظم خسروی نژاد * کارشناس مسوول |
چکیده مقاله |
تولید محصولات سالم کشاورزی موضوعی است که در تمام دنیا از اهمیت فراوانی برخوردار میباشد. عملیات مناسب کشاورزی (GAP )یکـی از راهکارهـایی اسـت کـه اخیـراً در راسـتای دسـتیابی بـه توسـعه پایـدار توسـط سازمانهای بین المللی مانند FAO مطرح شده است در ایران نیز در سالهای اخیر، این موضوع مورد توجه و اهتمام قرار گرفته است. عوامل متعددی از جمله مصرف نادرست و غیر اصولی کودها و آفتکشهای شیمیایی، زمان نامناسب برداشت، نزدیک بودن مزرعه به معادن، کارخانهها، کارگاههای صنعتی، پالایشگاهها و جادههای پرتردد روستایی میتواند منجر به تجمع عناصر و ترکیبات مضر مانند نیترات و فلزات سنگین در سبزیجات پرمصرفی نظیر سبزیجات برگی شده و با صدمه به سیستم مغز، کلیه، تولید مثل و گردش خون، سلامت انسان را تحت تأثیر قرار می دهد. در جامعه روستایی، خانواده واحد تولیدی است و بیشتر محصولات مصرفی توسط اعضای خانواده و بویژه زنان روستایی تولید می شود که این امر نشان دهنده نقش موثر زنان در اقتصاد کشور است. زنان یکى از مهمترین گروههاى اجتماعى متأثر از کیفیت زندگى و درعین حال مؤثر بر آن هستند. هدف از اجرای این پژوه ترویج فرهنگ تولید و مصرف محصول گواهی شده و استاندارد با تاکید بر توان افزایی جوامع محلی(ویژه زنان روستایی) ، در استان قزوین بود. |
کلیدواژه ها |
سبزیجات، مصرف بهینه کود، عناصرسنگین ،نیترات ،زنان روستایی |
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر |