بررسی شایستگی های کارآفرینی اعضای تعاونی دانش آموختگان علوم دامی لرستان
کد مقاله : 1269-IAEEA2020
نویسندگان:
رضوان قنبری موحد *1، شیوا درویشیان2، سعید غلامرضایی2
1گروه توسعه روستایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان، خرم آباد،ایران
2گروه توسعه روستایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران
چکیده مقاله:
ﺗﻌﺎون ﺑﻌﻨﻮان ﻳﻜﻲ از ﺑﺨﺶ ﻫﺎی ﺳﻪ ﮔﺎﻧﻪ اﻗﺘﺼﺎد ﻛﺸﻮر، ﻣﻲ ﺗﻮاﻧﺪ ﺑﺎ ﺗﺠﻤﻴﻊ اﻣﻜﺎﻧﺎت، ﻣﻨﺎﺑﻊ و ﺳﺮﻣﺎﻳﻪ ﻫﺎی اﻧﺪک داﻧﺶ آﻣﻮﺧﺘﮕﺎن و ﻧﻴﺰ ﺗﻮﺳـﻌﻪ ﻣﺪﻳﺮﻳﺖ و ﻓﻜﺮ ﺟﻤﻌﻲ در ﻗﺎﻟﺐ ﺗﻌﺎوﻧﻲ ﺳﻬﻢ ﺑﺴﺰاﻳﻲ در ﺗﻮﺳـﻌﻪ ﻓﻌﺎلیت های اﻗﺘﺼﺎدی و اﻓﺰاﻳﺶ ﻓﺮﺻﺖ ﻫﺎی ﺷﻐﻠﻲ داﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﺪ. موفقیت ﯾﮏ شرکت تعاونی در ﺑﺨﺶ ﭘﻮﯾﺎی ﮐﺸﺎورزی ﻧﯿﺎزﻣﻨﺪ ﻣﻨﺎﺑﻊ ﻣﻠﻤﻮس ﻣﺎﻧﻨﺪ ﺳﺮﻣﺎﯾﻪ ﻓﯿﺰﯾﮑﯽ و ﻣﺎﻟﯽ اﺳﺖ و ﻫﻤﭽﻨﯿﻦ ﺳﺮﻣﺎﯾﻪﻫﺎی ﻏﯿﺮﻣﻠﻤﻮس ﯾﻌﻨﯽ ﺳﺮﻣﺎﯾﻪ ﮐﺎرآﻓﺮﯾﻨﺎﻧﻪ اﺳﺖ. ﺑﻨﺎﺑﺮاﯾﻦ شایستگی های کارآفرینانه ﺑﺮای ﭘﺎﯾﺪاری و ﺗﻮﺳﻌﻪ ﺷﺮﮐﺖﻫﺎی تعاونی ﺿﺮوری ﻫﺴﺘﻨﺪ و در اﯾﻦ راﺳﺘﺎ اﻧﺪازهﮔﯿﺮی اﯾﻦ ﺷﺎﯾﺴﺘﮕﯽﻫﺎ اﻫﻤﯿﺖ ﻣﯽﯾﺎﺑﺪ. لذا هـدف از انجـام پژوهش حاضر، ارزیابی شایستگی های کارآفرینانه اعضای تعاونی دانش آموختگان دام لرستان و شناسایی عوامل مؤثر بر آن است، به طوریکه مشخص شود اعضای تعاونی در کدام شایستگی ها قوت و ضعف دارند و چگونه می توان در بهبـود این شایستگی ها گام برداشت. جامعة آماری مورد مطالعه شامل 576 نفر از اعضای تعاونی بود که با اسـتفاده از جدول کرجسی و مورگان، حجم نمونه 230 نفر تعیین شد و برای دستیابی دقیق به افراد مـورد مطالعـه، از روش نمونه گیری تصادفی استفاده شد. به منظور گردآوری داده ها، از پرسشنامة استاندارد من (2001) استفاده شد. بر پایة نتایج، اعضای تعاونی در شایسـتگی راهبردی ضعف دارند در حالیکه در مورد شایستگی روابط از وضعیت بهتری برخوردار می باشند. همچنین نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد که متغیرهای عوامل حرفه ای، سابقه کارورزی و رشته تحصیلی از عوامل مؤثر بر شایستگی های کارآفرینانه اعضای تعاونی می باشند.
کلیدواژه ها:
تعاونی، شایستگی، کارآفرینی، استان لرستان، دانش آموختگان
وضعیت : مقاله به صورت مشروط برای ارائه شفاهی پذیرفته شده است