نقش ترویج وآموزش کشاورزی در تولید محصول سالم با رویکرد توجه به ارزش های کشاورزان
کد مقاله : 1254-IAEEA2020
نویسندگان:
نعمت دارابی1، لاله صالحی *2، علی اصغر میرک زاده3
1گروه ترویج و آموزش کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران
2گروه ترویج وآموزش کشاورزی-دانشکده کشاورزی- دانشگاه رازی- کرمانشاه- ایران
3گروه ترویج و آموزش کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران.
چکیده مقاله:
در دهه های اخیر یکی از بزرگ ترین چالش های پیش روی جوامع بشری، مسأله سلامت غذا بوده است. این پژوهش با هدف بررسی نقش ترویج و آموزش کشاورزی در تولید محصول سالم با رویکرد توجه به ارزش های کشاورزان تولید کننده محصولات کشاورزی انجام می شود. ترویج و آموزش کشاورزی به عنوان یک چراغ راهنما و هدایت گر کشاورزان می تواند با شناسایی ارزش های کشاورزان و روشنگری در زمینه نقش و جایگاه ارزش های کشاورز در هدایت تفکر و رفتار حرفه ای آنها نقشی سرنوشت ساز و مهم در تولید محصول سالم و سلامت جامعه داشته باشد.
مقاله حاضر با روش مروری (کتابخانه ای) و به منظور مطالعه جایگاه و نقش ترویج و آموزش کشاورزی در تولید محصول سالم با رویکرد توجه به ارزش های کشاورزان و اثرات آن در حفظ سلامت انسان و محیط زیست صورت گرفته است.
ترویج و آموزش کشاورزی می تواند با تدوین برنامه مناسب آموزشی در زمینه ارزش های کشاورزان، نقش خود را در تولید محصول سالم و سلامت جامعه ایفا نماید. با توجه به نو پا بودن موضوع ارزش‌ها در حوزه کشاورزی و حیطه های متنوع آن تا کنون ترویج و آموزش کشاورزی نتوانسته است به صورت کامل در این زمینه نقش و رسالت واقعی خود را ایفا کند و هنوز در گامهای نخستین قرار دارد. بنابر این ضرورت ایجاب می کند تا ترویج و آموزش کشاورزی ضمن شناسایی ارزش ها و سلسله مراتب ارزشی کشاورزان، برنامه های آموزشی لازم را در این زمینه برای آنها در نظر بگیرد.
کلیدواژه ها:
ترویج و آموزش کشاورزی، محصول سالم، ارزش های کشاورزان
وضعیت : مقاله برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است