طراحی مدل ترویج و آموزش مدیریت ضایعات محصولات کشاورزی برای توسعه کشاورزی
کد مقاله : 1087-IAEEA2020
نویسندگان:
ویدا میرزاپور *1، ایرج ملک محمدی2، سید محمود حسینی3
1دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران
2استاد گروه ترویج و آموزش کشاورزی دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران، کرج
3- استاد گروه ترویج و آموزش کشاورزی دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران، کرج
چکیده مقاله:
ضایعات موجود در بخش کشاورزی اثرات منفی زیادی بر رشد و توسعه کشور دارد. این در حالی است که ضایعات در تمام مراحل تولید از کاشت تا برداشت و پس از برداشت وجود دارد. با توجه به اینکه مقدار ضایعات کشاورزی در کشور ما بالاست حدود30% تا 35%، کاهش ضایعات می‌تواند ارزآوری بخش کشاورزی را بین 350 تا 400 میلیون دلار افزایش دهد. از آنجا که ترویج در بخش کشاورزی چالشها را بررسی کرده و سعی در رفع آنها دارد، هدف این مطالعه بررسی وضعیت موجود ضایعات در بخش کشاورزی و تعیین موضع ترویج نسبت به این معضل است. به نظر می رسد که بخش ترویج به عنوان عامل میدانی و حلقه واسط، می تواند نقش موثری در آگاهی جامعه و کاهش حجم ضایعات محصولات تولیدی داشته باشد. بنابراین برای توسعه کشاورزی و جلوگیری از هدر رفتن منابع، لازم است که ابتدا عناصر موثر بر ایجاد ضایعات، میزان ضایعات و عامل کاهش ضایعات در مراحل مختلف را شناسایی و پس از بررسی دقیق وضعیت موجود، با آینده نگری و در نظر گرفتن تحولات جهت نیل به توسعه کشاورزی به مدیریت ضایعات در بخش کشاورزی پرداخت.
کلیدواژه ها:
ضایعات کشاورزی، مدیریت ضایعات کشاورزی، ترویج مدیریت ضایعات کشاورزی، کاهش ضایعات، توسعه کشاورزی
وضعیت : مقاله برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است